Erbakan'ın cenazesine 1.5 milyon kişi katılacak

60 ülkeden yetkililerinde katılacağı cenaze töreni nedeniyle Fatih'te birçok nokta trafiğe kapatılacak.

Erbakan'ın yarın yapılacak cenaze töreni nedeniyle İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nde toplantı düzenlendi. Toplantıya Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ve parti yetkilileri ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Müftülüğü, Fatih ve Zeytinburnu Belediyelerinden yetkililer katıldı. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan SP İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, toplantıda cenaze merasiminin organizasyonunun konuşulduğunu söyledi.

SP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ise alınacak tedbirler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Erbakan'ın cenazesinin yarın sabah saat 09.30'da Atatürk Havalimanı'nda olacağını belirten Oruç, "Oradan ambulansla birlikte camiye intikal edilecek. Bu güzergah E-5 üzerinden olacak. Cenaze namazının akabinde Fevzipaşa, Akdeniz ve Vatan Caddeleri ile Anıt Mezar'ı takiben Merkez Efendi Mezarlığı'na defnedilecek" dedi.
Cenazeye katılacak partililere ve vatandaşlara da uyarılarda bulunan Oruç, "Bunlardan bir tanesi İstanbul teşkilatlarımızın mümkün mertebe araç kullanmadan buraya ulaşmaları. Çünkü yoğun bir kalabalık olacaktır. Bunun için izdihama meydan verilmemesi hususunda bize yardımcı olmalarını istirham ediyoruz. İkincisi ise İstanbul dışından gelen araçlar birinci olarak Edirnekapı'da yolcularını indirecekler, araçlarımız Kazlıçeşme meydanına intikal edecek. Kazlıçeşme meydanından bunların transferini sağlamak için araçlar tahsis edilecek. Tekrar camiye gelmeleriyle alakalı olarak. Fatih Camii'nin altındaki Haliç Caddesi'nin en dip noktasında da araçlar yolcularını indirip, buradan da değişik araçlarla camiye intikalleri sağlanacaktır. Bir izdihama meydan vermemek için herkesin sağduyulu hareket etmesini özellikle istirham ediyorum" diye konuştu.

SP İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, basın mensupları için de Fatih Camii avlusuna bir platform kurulacağını söyledi. Tüm basın kuruluşlarının canlı yayın araçlarının cami avlusuna alınmasının mümkün olmayacağını belirten Oruç, "Zannediyorum tek araç üzerinden frekanslar sizlere dağıtılacak. Dolayısıyla sizlerin aldığınız bu haberi tüm dünyaya duyurmanız noktasında teşkilat olarak elimizden gelen her şeyi yapacağımızın bilinmesini özellikle istirham ediyorum" şeklinde konuştu.

60 ülkeden cenaze törenine katılım sağlanacağını bildiren Oruç, bununla ilgili bütün çalışmaları yaptıklarını söyledi. "Bu merasimde hiç kimsenin burnunun kanamaması için bütün emniyet ve teşkilatımızla birlikte her türlü çalışma gözden geçirilmiştir" diyen Oruç, şöyle devam etti:

"Havaalanında her hangi bir konvoy düzenlemeyeceğiz. Bunun nedeni hem yolların müsait olmaması, hem de muhterem hocamızın cenazesinin bir an önce camiye intikalinin sağlanmasıdır. Bu konuda önce teşkilatımızdan, sonra vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Kortejin geçeceği Fevzipaşa, Akdeniz, Vatan Caddeleri, 10. Yıl Bulvarı emniyetimiz tarafından tamamen trafiğe kapatılacak. Fevzipaşa Caddesi'nin büyük bir bölümü namazdan önce trafiğe kapatılacak. Dolayısıyla camiye namaz kılmaya gelen vatandaşlarımızın oradaki görevlilere anlayış göstermesini özellikle istirham ediyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder