Umre Yolcuları Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Aksaray’dan Umre’ye gidecek olan 100’ü bayan 80’i erkek toplam 180 vatandaş Müftülük önünde düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.
Sabah saat 07.00 de Müftülük binası önünde düzenlenen uğurlama törenine Belediye Başkanı Nevzat Palta, İl Müftüsü İlhan Aydın ile umreye gidecek vatandaşlar ve yakınları katıldı.
“Allahın beyti yeryüzünün en mübarek mekânı. Bütün müminler oraya döner. Bütün mescitler Kâbe’nin şubesi olarak ona saygı ve hürmet ederiz” açıklamasında bulunan İl Müftüsü İlhan Aydın, “Zira Kâbe yeryüzünde en mübarek mekân. İlk olarak Allahın insanlara ibadet yapmaları için bina ettirdiği Hz. Âdem’den beri devam eden mukaddes bir yer. Dualar orada kabuldür. Orada bir ibadetin sevabı 100 bindir. Onun için Kabetullahı tavaf ve sonra Safa ve Merve’de say ve ondan sonra traş olarak umre ibadetini yapacak kardeşlerim. İnşallah günahlarından temizlenerek Allahın affına mağfiretine mazhar olarak bütün ehli imana sizlere ve bizlere de dua ederek yine salimen buraya dönecekler” dedi.
           Umreye gidecek olan vatandaşların ülkemizin birliğine bütünlüğüne ve İslam ülkelerinde huzurun oluşması için dua etmelerini isteyen Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Gideceğiniz bu mekânlar sizler gibi ve sizden önce binlerce, on binlerce insanımıza hacı ve umre yapmak için mekân olmuştur. Şu anda kutsal bir yolculuğun arifesindesiniz. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum. İnşallah Hacca gitmeyen kardeşlerimize de umre bir vesile olsun. Ondan sonra sizlere tekrar Hac nasip etsin cenabı Allah Tabi ki Umrede  meşakkattir. Sonuçta bir mekan değişikliği yapıyorsunuz. Sıkıntılar ve meşakkatler olabilir. Bunun karşılığı da Sabır, Sabır, Sabırdır. Allah sabredenlerle beraberdir diyor. Birbirinizi incitmeyin. Kırmayın. Birbirinizin elinden tutun. Yardımcı olun. Gönüllerinizi ve yüreklerinizi birleştirin. İnşallah o mübarek topraklarda Peygamber Efendimizin yattığı mekanlarda Kabe’nin bulunduğu mekanlarda inşallah birbirinizi severek birbirinize yardımcı olursanız ben inanıyorum ki bu Umre’niz inşallah kabul olur diye düşünüyorum. Bizden o mübarek topraklara Allahın Resulüne selam götürün. Dönüşte de selamlar bekliyoruz” dedi.
SIKINTILI GÜNLER GEÇİREN ÜLKELERE DE DUA EDİN
O topraklar duaların kabul olduğu mekânlar ve topraklar özellikle bizlere, yakınlarınıza, dostlarınıza, Müslümanlara, müminlere, bütün kardeşlerimize, ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne, kardeşliğine dua edin. Şu anda İslam coğrafyası hakikaten kaynıyor. Şu anda Libya’sından, Mısır’ına, Tunus’undan Bahreyn’ine kadar bütün İslam ülkeleri gerçekten kaynıyor. İnşallah Cenabı Allah bunları hayırlara tebdil eder ama bizler dua edelim. Birliğin ve beraberliğin oluşması için. Güzel bir umre yolculuğu ve ziyaretinin ardından tekrar ülkemize sağlık ve sıhhat içinde dönmenizi temenni ediyorum. Hakkınızı helal edin diyorum ve hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi. Yapılan duaların ardından Başkan Nevzat Palta, Umre yolcularıyla helalleşerek kutsal topraklara uğurladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder