ATSO KOSGEP ve Kalkınma Ajansı Ortaköy’de Toplantı Yaptı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Ortaköy'de KOSGEB ve Ahiler Kalkınma Ajansı faaliyetleri konusunda bilgilendirme toplantısı yaptı.
Toplantıya Aksaray Milletvekili İlknur İNCEÖZ, ATSO Y.Krl.Başkanı Ali ÖZTÜRK, Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut ÜTÜK, ATSO Meclis Bşk.Emin DAĞDAŞ, Ağaçören Bld.Bşk. Fırat SALMAN, Defterdar Mehmet MOĞOL, Aksaray V.Dairesi Md.Ramazan YAŞAR, Ortaköy Mal Müdürü Hasan ÜNALDI, KOSGEB Müdürü Hakan KOÇAK, Ahiler Kalkınma Ajansı Gn.Sek.Yrd.Davut YEŞİL, ATSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, Belde Belediye Başkanları, Özel İdare Müdürü Mustafa ÖZGÜL, Ortaköy'deki sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile Ortaköy'de faaliyet gösteren ATSO üyeleri katıldılar.
          Yoğun bir katılımın gözlendiği toplantıda ATSO'nun hizmetlerinin tanıtıldığı sinevizyon gösteriminden sonra bir konuşma yapan ATSO Başkanı Ali ÖZTÜRK "Ortaköy ilçemize geçen sene de bir ziyarette bulunmuştuk. Başkanlığım döneminde Ortaköy'ümüze birkaç ziyaretimiz oldu ve her seferinde Ortaköy'lü hemşerilerimizin ilgisinin daha fazla olduğunu gözlemliyorum. Bundan dolayı son derece mutluyuz. Hepinize teşekkür ederim. Ayrıca bizi kırmayarak davetimize icabet eden başta sayın milletvekilimiz İlknur İNCEÖZ olmak üzere ki kendisi her zaman bize sonsuz destek olmuştur, katılan tüm protokol mensuplarına teşekkür ediyorum. Aksaray'ımız tüm ilçelerimizle beraber hızla büyümektedir. Oda olarak şehrimizin gelişmesi için Yönetim Kurulumla, Meclisimizle, diğer kurullarımızla elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz. Hizmetlerimizi sunarken üyelerimiz arasında hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit mesafade çalışıyoruz. Odamız tüzel kişiliğe haiz, kamu kurumu niteliğinde ve Aksaray'ımızın en büyük meslek kuruluşudur. Amacımız üyelerimize en iyi hizmeti sunmaktır." dedi.
Aksaray Milletvekili İlknur İNCEÖZ de konuşmasında Hükümetin icraatlarından bahsetti ve Aksaray'la ilgili yaptığı çalışmalardan örnekler vererek şunları söyledi : "Böyle güzel bir mekanda bizleri bir araya getirdiği için ATSO Başkanı Ali ÖZTÜRK'e ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Sizleri 8 yıl öncesinde götürmek istiyorum. Ben o yıllarda siyaset yapmayı hiç düşünmüyordum. Çünkü o zamanlarda ne siyasetçiye güven vardı ne de vatandaşın bir umudu vardı. Dünyanın hiçbir yerinde kriz yokken o yıllarda ülkemizde kriz yaşanıyordu. Oysa bugün dünyada kriz olmasına rağmen çok şükür kriz ülkemizi teğet geçti. Aksaray olarak son dönemde birlik ve beraberlik içinde hareket etmemizin meyvelerini almaya başladık. KOSGEB Müdürlüğümüz ilimize kazandırıldı ve bu süreçte ATSO'nun çok büyük katkıları oldu. Ortaköy'ümüz için ihtiyaç olan duble yol, hastane ve adliye binası konusunda son noktaya geldik. Ulaştırma Bakanımızdan Aksaray Ortaköy yolu ve Kırşehir yolu için söz aldık 1 aya kadar ihalesi yapılacak. Aksaray'ımıza demiryolu yapılması ile ilgili ATSO ile yoğun çaba gösterdik ve inşallah seçimlerden önce demiryolunun fizibilite çalışmaları bitirilecek. Ortaköy'ün gelişmesinde büyük önemi olan mesleki eğitimle ilgili bütçe görüşmeleri sırasında sayın bakanımıza gerekli dosyayı verdim. Bu arada hükümet olarak 60 yıldır çıkartılamayan Türk Ticaret Kanunu'nu çıkardık ve böylece bir sürü aksaklığı ortadan kaldırmış olacağız. Ayrıca Borçlar Kanunu'nu çıkardık. Torba yasa ile 200'e yakın kamu alacağı ile ilgili düzenleme getirdik. Tüm bunları yaparken çok yoğun çalıştık. Geceyi gündüz, gündüzü gece gibi yaşadık." dedi.
Toplantıda konuşma yapan diğer konuşmacılar Ortaköy Bld.Başkanı Mahmut ÜTÜK, Aksaray Defterdarı Mehmet MOĞOL, ATSO Meclis Başkanı Emin DAĞDAŞ, KOSGEB Müdürü Hakan KOÇAK ve Ahiler Kalkınma Ajansı Gn.Sek.Yrd. Davut YEŞİL katılımcılara hitap ederek bilgilendirme yaptılar, soruları cevapladılar ve böylece toplantı sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder